enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3830
EURO
34,6213
ALTIN
2.389,57
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Başkan Gerenli deredeki çalışmaları inceledi!

Başkan Gerenli deredeki çalışmaları inceledi!
12.01.2023
15
A+
A-

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, DSİ’nin Lüleburgaz Deresi’nde sürdürdüğü ve kent merkezine yaklaşan dere yatağı temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gerenli DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri çalışma nedeniyle teşekkür etti.

Lüleburgaz Belediyesi’nin uzun yıllardır takipçisi olduğu Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı ve köprülerin yapımına ilişkin ihale süreciyle önemli gelişmeler yaşanırken bir diğer gelişme de dere yatağındaki temizlikte gerçekleşti. DSİ 112. Bölge Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz yıl içerisinde başladığı dere yatağındaki temizlik çalışmalarında ilerleme kaydetti. Ekiplerin derenin Lüleburgaz kent merkezinden geçen kısmına oldukça yaklaştığı görüldü. Alınan bilgiye göre dere yatağındaki temizlik çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanacağı öğrenildi.

“Takipçisi olmaya devam edeceğiz”

DSİ’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gerenli konuya ilişkin açıklama yaptı. Gerenli, sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizerken DSİ ekiplerine teşekkür etti. Başkan Gerenli, “DSİ Bölge Müdürlüğümüze çalışmaları için teşekkür ediyorum. Daha önceden de söz verdiğimiz gibi Lüleburgaz halkı adına sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dere ıslahı için ihale 8 Şubat’ta!

Öte yandan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı için DSİ ihaleye çıkıyor. İş çerçevesinde Lüleburgaz Deresi üzerine iki adet prefabrik kirişli betonarme köprü ve iki adet betonarme taşkın galerisi yapılacak. İhale 8 Şubat’ta DSİ 112. Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Dere ıslahı ve köprülerin yapımı için öngörülen süre ise 500 gün olarak belirlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir