enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
34,5660
ALTIN
2.384,56
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C

SAMSUN MHP’DE HAREKETLİ SAATLER: İL BAŞKANI İSTİFA EDİYOR

SAMSUN MHP’DE HAREKETLİ SAATLER: İL BAŞKANI İSTİFA EDİYOR
29.11.2022
448
A+
A-

2023 yılının yaklaşmasıyla beraber Türkiye Seçim Atmosferine girmeye başladı. Henüz seçim takvimi açıklanmamasına rağmen seçimlerde aday olmak isteyen kişiler yavaş yavaş meydanlara inmeye başladı.

Seçim sürecine girilmesine az bir süre kala Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi teşkilatlara bir genelge göndererek 28. dönemde milletvekili adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin 30 Kasım 2022’ye kadar mevcut görevlerinden istifa etmesini istedi. İstifa eden il ve ilçe başkanlarının yerine aynı gün atama yapılacağı ve teşkilatta boşluk oluşmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

MHP genel merkezi tarafından gönderilen genelge üzerine aday olmak isteyen il ve ilçe başkanları ve parti yöneticileri istifa etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, MHP Sivas İl Başkanı Özkan Turan Navruz istifa ettiklerini duyurmuştu.

SAMSUN İL BAŞKANININ DA İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

MHP’nin “istifa genelgesi” üzerine istifa etmesi beklenen bir diğer isimde Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak. 2019 seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan Karabıçak, yakın cevresiyle fikir alışverişi yaparak seçimlerde Milletvekili adayı olma niyetiyle istifasını sunacağı söylentisi kulislerde yankılanıyor.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN BİR ÇOK İSİM TELEFFUZ EDİLİYOR

İl Başkanı Karabıçak’ın istifa etmesi halinde yerine bir çok isim telaffuz edilirken, Parti içerisinde İl Başkanı Karabıçak’ın kendisine yakın olan bir ismin İl Başkanlığı’na getirilmesi için Ankara’da görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

İl başkanlığı için çalışma yaptığı duyurulan isimler ise şöyle; Mehmet GÜLER, Yücel ŞAHİN, Hasan DANAYİYEN, Erdal TÜRKER, Ersu MALKOÇ, Önder SUBAŞI, Harun KARABIÇAK ve Aykut CEPNİ, Burhan MUCUR, Osman Said ZENGİN, Hasan Hüseyin BİTER.

TEŞKİLATLAR BÜYÜK BEKLENTİ: ERSU MALKOÇ

2019 sonrası süreçte Samsun MHP zor günler geçiriyor. İl başkanının politikaları sebebiyle İl başkanlığı düzeyinde bile çok sayıda isim partiden küserken, sahalara çıkmayan parti sebebiyle ciddi bir seçmen kaybı yaşanıyor. Bu kötü durum karşısında Samsun teşkilatında değişik isimlerin kurtarıcı olacağı düşüncesi hakim.
Samsun teşkilatlarında ılımlı bir ismin il başkanı olması gerektiğini düşünenler Yaşlı Kurtlar Mehmet GÜLER veya Yücel ŞAHİN’in il başkanı olması gerektiğini düşünüyor. Böylece küskünlerin partiye döneceği bekleniyor. Parti teşkilatlarında yenilik olması gerektiğini ve yeni yüzler sayesinde partinin eski günlerine döneceğini düşünenlerin aklında Hasan DANAYİYEN var.

Parti il ve ilçe yöneticileri tarafından beklenilen isim ise önceki dönem MHP Teşkilatlandırma başkanı Ersu MALKOÇ. Teşkilatları tanıyan, genç, MHP tabanından yetişen bir olması sebebiyle teşkilatların kurtarıcı gözüyle baktığı isimlerin başında geliyor. Özellikle 2016-2017 yılları arasında MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalif isimlerin söz sahibi olduğu bölünme sürecinde MHP Samsun Teşkilatlandırma Başkanlığına getirilip partiyi muhalif isimlerden temizlenmesinde önemli rol oynayan Ersu MALKOÇ mevcut ilçe teşkilatlarının büyük kısmının onun teşkilatlandırma başkanı olduğu dönemde de görevde olması sebebiyle teşkilatları tanımasıyla öne çıkıyor.

Bir diğer beklenti ise Ankara’da görev yapan bir bürokrat ismin Samsun’a gönderilmesi yönünde.

Mevcut İl Başkanı Abdullah Karabıçak ise kendine yakın Harun Karapıçak Önder Subaşı ve Aykut Cepni’yi il başkanı olarak atanması için Ankara’da görüşme halinde olduğu söyleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir